Керозин

Porsche 911 GT3 RS 4.0 откриен

Последното ограничено издание 911, Porsche 911 GT3 RS 4.0 од 2011 год. Собира  4,0-литарски флет-шест добиен од 911 GT3 RSR тркач, надополнет со ковани клипови, титаниумски поврзувачки прачки и коленестото вратило извлечено директно од неговиот потомок. Со 500 коњски сили, од 0-100km/h за само 3,9 секунди, достигнува 200 km/h за помалку од 12 секунди и врвот до 310 km/h. Цената е 185.000 $, а само 600 се произведени за продажбата која започна 2011 година.

Напиши коментар