Керозин

Porshe Cayman Coupe 2014

По Carrere 911 во Coupe и кабриолет верзија, како и последниот Boxstera roadster, Porsche ја објави новата верзија на третиот спортски автомобил…

Базирано на Boxster, Cayman е редизајниран од нула. Новата шасија му обезбеди 30кг помалку, 40% поцврсто заоблување и шест ефикасни мотори со зајакнати перформанси.

Покрај драстично подобрениот изглед, новиот  Cayman е и подолг и поширок од својот предходник, со поширока база на тркалата.

Ентериерот е заеднички со 981 Boxster, со квалитетни материјали, проширен капацитет на гепекот, нови гаџети и подобра опрема.

Од мотори во понуда се 2,7л со 271кс и 3,4л со 321кс.

Се очекува цената на Cayman да биде од 52,000 до 64,000 долари.

Novi Porsche Cayman coupe 2014

Novi Porsche Cayman coupe 2014

Novi Porsche Cayman coupe 2014

Novi Porsche Cayman coupe 2014

 

Напиши коментар