Prison brake

Пронајден е мечот кој бил во сопственост на Црнобрад

10-те најважни откритија на “National Geographic” во 2011 година

9. Пронајден е меч за кој се претпоставува дека му припаѓал на најпознатиот пират – Црнобрад?

Дали ова делумно позлатена дршка би можела да биде дршка од меч кој му припаѓал на најпознатиот пират Црнобрад? Тоа не може со сигурност да се потврди, иако е пронајден во остатоците на бродот “Одмаздата на Кралицата Ана” во Северна Каролина, озлогласениот пират предводник на 18-ти век.

Напиши коментар