Prison brake

Разрушената кула, набрзо ќе добие нови станари

Највисоките напуштени згради во светот

6. Кулата Бродерик, Детроит – 35 ката, 113 метри

Оваа кула е изградена во 1928 година, а нарачател бил Теодор Итон, увозник и трговец со хемикалии и бои, па затоа и самата зграда се нарекла Кула Итон.

Нешто покасно, во 1945 година зградата ја купил Дејвид Бродерик, брокер. По неговата смрт во 1957 година, кулата сменила безброј сопственици за на крајот во 1980 година да биде целосно затворена.

Но, обновата на зградата е започната сега. Се планира на првите четири ката да има трговски центар, деловен простор на следните два ката, а од седмиот до 34-от да бидат станбени апартмани.

Напиши коментар