Prison brake

Се разведе и си живее сам, како единствен жител на Росефуркат

Места со само еден жител

Росефуркат, Франција

Росефуркат е заедница во француските Алпи, која се состои од само една куќа и урнатини од стариот замок. Од 1999 година, живее само еден разведен 38-годишниот маж, Жан Баптист Лули и ова е можеби единственото место во Франција само со еден жител.

Напиши коментар