Prison brake

Технологија – GPS

Најзначајните пронајдоци во последните 50 години

Технологија – GPS

Првиот сателитски глобален систем за позиционирање, NAVSTAR беше лансиран во 1978 година. GPS системот е развиен во почетокот на шеесеттите години, но се користеше само за воени цели, за водство на американските нуклеарни подморници. Дури во 2000 година, Американскиот претседател Клинтон го одобри за цивилна употреба.

Напиши коментар