Керозин

Vector Avtech WX8

Вектор Avtech WX8 се напојува со алуминиумски, 7.0 литарски V8 мотор со 16 вентили, со двојни интеркулери и двоен секвенцијален проток, од страна на монтирани радијатори. Неговиот потенцијал изнесува 1200 + коњски сили. Стандардната верзија, постигнува опсег од 600-700 коњски сили. Vector тврди дека автомобилот може да постигне максимална брзина од 420-430 км/ч и забрзува од 0-100 км/ч во време од 3,3 секунди.

Напиши коментар