← НАЗАД НА БОЗА

Вулканската планина на Марс

Вулканската планина на Марс
544 Читања

9 највисоки планини во Сончевиот Систем

2. Олимп Монс, Марс – 22 километри

Олимп Монс е голема вулканска планина на планетата Марс. Висока е околу 22 километри, една од највисоките планини во Сончевиот систем, а два пати поголема од Монт Еверест.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk