Керозин

Dodge Tomahawk – Најбрзиот мотор во светот!

Фановите на мотори можеби се сеќаваат дека во 2003 година се појави еден интересен модел со името Tomahawk. Концепцијата за таа машина беше претставена од Dodge пред цела една деценија и од тогаш до денес моделот живее само во фантазиите на моторџиите…

Dodge Tomahawk е масивен, има 4 тркала и 8,3 литров V10 мотор од Dodge Viper кој произведува 500 кс и максимална брзина од 680км/ч. Цената на овој митски ѕвер изнесува 550 000 долари и ќе го има само во 9 примероци.

Най-бързият мотор в света!

Напиши коментар