Керозин

„Електромобили“ – Renault ZE

Француската авто компанија Рено веќе подолго време работи на проекти односно автомобили кои ќе се безбедни за животната средина и наместо нафта ќе користат само електрична енергија.

Една од нивните електро серии е Renault Ze  што е претставена како концепција за градски автомобил.

 

Напиши коментар