Керозин

Henesi Venom GT

Henesi конечно успеа да ја му ја превземе титулата на најбрзиот сериски автомобил од Бугати, кога на 9. фебруар на пистата во Калифорнија постигнал брзина од 427.3 км/ч.

Возачот Брајан Смит на дистанца од само 3.2км постигнал неверојатна брзина и на тој начин го соборил рекордот од 415км/ч кој до сега го држел Бугати Вејрон Спорт.

Америчкиот Henesi Venom GT ИМА ТВИН-ТУРБО 7.0л V-8 МОТОР СО 928кв/1244кс.

Напиши коментар