← НАЗАД НА БОЗА

Mercedes – Benz AMG Vision

Mercedes – Benz AMG Vision
696 Читања

Во чест на 15-годишнината од игрицата Gran Turismo, нејзиниот творец, Kazunori Yamauchi, замолил неколку водечки автомобилски и дизајн компании ширум светот да создадат своја верзија на автомобил од иднината.

Овој возбудлив суперавтомобил нема да се види на патиштата, но Мерцедес направи реплика 1:1.

Иако не е прикажан на сликите, ентериерот е инспириран од Формула 1 и има црвени интегрални спортски седишта.

Со размери 1:1, моделот Мерцедес – AMG Vision Gran Turismo ќе биде претставен на отварањето на новиот Мерцедес-Бенз центар за истражување и развој во Калифорнија, но за жал, се чини дека дизајнот ќе остане само виртуелна стварност.

 

MERCEDES-BENZ AMG VISION

MERCEDES-BENZ AMG VISION

MERCEDES-BENZ AMG VISION

MERCEDES-BENZ AMG VISION

MERCEDES-BENZ AMG VISION

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk