Керозин

Мерцедес за 9 милиони евра! Кич и лудост!

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream е дело на швајцарскиот дизајнер Вели Анликер кој тврди дека вложил во проектот 5 милиони швајцарски фунти и 30 000 часа труд.

Оваа сума воопшто не е голема ако се земе во предвид дека најголемиот дел од елементите на автомобилот се изработени од 24 каратно злато, а во бојата со која е обоен Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream има златен прав.

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

 

Напиши коментар