Керозин

Најбрзиот Galibier од Bugatti

Автомобилска војна за максимална брзина продолжува. Еден од носителите на титулата останува Bugatti Veyron.

Сосема наскоро ќе се појави и следното поколение што ќе го постави новиот рекорд за максимална брзина. Моделот ќе го носи името Galibier Sedan Bugatti. Основната битка е за создавање на полесен автомобил со поголема моќност.

Моќноста која е неопходна за автомобилот за 1 милион фунти ќе е околу 1600 коњски сили. Освен тоа се очекува и изработка на хибрид.

Забрзувањето од 0 до 100 км/ч ќе одзема само 1,8 секунди. Максималната брзина ќе биде околу 464 км/ч и тоа зависи само од луѓето на Michelin  кои треба да ги изработат идеалните гуми.

Bugatti 16C Galibier concept (16)

Bugatti 16C Galibier concept (17)

 

 

Напиши коментар