← НАЗАД НА БОЗА

Ова е најскапиот автомобил во светот!

Ова е најскапиот автомобил во светот!
815 Читања

Ова е ѕверот на патиштата кој чини 8 милиони долари. Автомобилите веќе не се прават само за својата брзина, туку и за својата скандалозна и луксузна појава на патиштата, чинат многу. Прв на пиадесталов во оваа класа е Maybach Exelero.

Оваа првокласна лимузина е со моќно спортско купе кој развива максимална брзина од 350 км/ч.

Exelero е најквалитетната креација на Maybach до денес. На тестовите за брзина на патеката Nardo (Италија), најскапиот луксузен автомобил достигна неверојатна брзина од 351.45 км/час а од 0 до 100 забрзуваше за 4.4 секунди.

maybachexelero_1 2005_maybach_exelero-pic-3558981620203675368

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk