Керозин

Baby Jaguar: Моделот XS снимен на тестирање

Новата лимузина од Јагуар, моделот XS, воедно е и најмалиот авотмобил на овој произведувач, и како таков директен ривал на BMW- Серија 3.

Овие денови, на патиштата во Велика Британија е “фатен” прототипот на новиот Јагуар, и тоа најмалиот модел до сега, чије име е XS.

До сега познат и по името на кодот X760, Јагуар XS треба да се појави во продажба во 2015 година, и тоа не само како лимузина, туку и како караван верзија. Погонските единици ќе ги сочинуваат нови четирицилиндерски бензински и турбодизел мотори, со запрамнина од 2,0 литри.

Иако е сеуште рано да се зборува за цената, се претпоставува дека основниот модел ќе се движи некаде под 30.000 фунти, односно околу 36.000 евра.

jagxs44

Напиши коментар