Prison brake

Како безбедно да возите велосипед навечер!

Бидејќи велосипедизмот е сега во подем во скопје и голема грижа на луѓето што управуваат со ова превозно средство е недостатокот од безбедност. Секоја година илјадници целосипедисти загинуваат во сообраќајот, бидејќи возачите на автомобили, автобуси, камиони и други превозни средства не ги забележуваат.

Создадено е решение на овој проблем во кое целосно се вклпува Revolights системот, кој е во облик на прстен составен од LED диоди кои се поставени на секое тркало кои се напојуваат со лтиум-јонски батерии. Навистина треба другите учесници во сообраќајот да се слепи за да не ја видат светлината што сјае. Покрај осветлувањето што го обезбедува на велосипедот и велосипедистот, овој систем се користи и за осветлување на патот.

 

Напиши коментар