Prison brake

Како возите додека сте пијани!

Во денешно време често се прават истражувања на состојбите на телото при конзумација на одредени супстанци.

Така со намера да им се покаже на младите возачи колку е опасна одлуката да возат под дејство на алкохол, Форд организираше симулација на возење во пијана состојба со специјални наочари и слушалки, кои влијаат на видот и слухот, како и тегови на рацете и нозете, кои ги отежнуваат реакциите на возачот.

 

Напиши коментар