Prison brake

Мажите имаат поголеми носеви од жените!

“Покажавме како расте телото кај мажите и жените , во машкиот случај доаѓа до диспропорција и зголемена носна реакција и зголемување на носот” соопштил Нејтан Холтон главниот автор на ова истражување.

“За истото ова потребен е ист образец по тоа како се движи енергетски оваа променлива категорија како што е потрошената количина на килород, нивото на базален метаболизам и дневни енергетски потреби во текот на растот” додал тој.

Растот на носот почнува да се разликува со влегувањето во пубертетот, времето кога кај мажот пропорционално се зголемува муслулната маса, која е поголема отколку кај жените.

Иако големината на телото и кај мажите и жените може да биде иста, мажите имаат поголеми носеви, бидејќи машкото тело е составено од поголема мускулна маса, која бара поголем прилив на кислород.

Во истражувањето се заклучило дека без разлика кој колкав нос има, не треба на тоа да мислиме естетски, туку да ја цениме функцијата. Затоа момци, ако имате поголем нос, на тоа гледајте како бенефит!

Напиши коментар