Керозин

Новиот Дукати Дивел излегува во 2015

Моторот располага со двојни свеќици во секоја од своите четири-вентилни глави. Развива 162 коњски сили, исто како и претходниот модел, но својата наголема сила ја достигнува на 8000  вртежи во минута. Надградбите на моторот се од брендот Dual Spark Design.

Моторот располага со 3 начини на возење (спортско, за турнеи и урбано), LED фарови и LED трепкачи.

Ducati Diavel ќе излезе во 2015 доаѓа во 2 верзии. Стандардната верзија ќе се продава по цена од 18 илјади долари, додека карбонската верзија за 21 илјада долари. Новите мотори се очекува да бидат достапни во април.

2015-ducati-diavel-01-960x640 2015-ducati-diavel-02-960x640 2015-ducati-diavel-03-960x640

Напиши коментар