Керозин

Убавецот од половина милион евра ја засени Женева (Видео)

Побарувачката за луксуз ни оваа година не е недостаток, а меѓу несекојдневните автомобили најмногу се исктакна убавецот на Бугати- Витезе.

Идните сопственици, кои можат да соберат повеќе од половина милион евра, ќе мора да почекаат до три години за испорака.

Претседателот на “Фијат”, Серџо Марконе најавува дека во фабриките “Масерати” и “Ферари” производството ќе се зголеми заради побарувачката, а Алфа Ромео и Ланчија ќе се претворат во луксузни брендови.

Втората голема италијанска група, шпредводена од страна на Ферари и Масерати и оваа година во Женева има многу новитети.

За богатите американски муштерии тука е Ферари Калифорнија, кој е сега во кабриолет верзија.

Напиши коментар