← НАЗАД НА БОЗА

Женева 2014: Верзијата Revolution како последна Pagani Zonda

Женева 2014: Верзијата Revolution како последна Pagani Zonda
825 Читања

За прв пат претставена во дамнешната 1999. година, Pagani Zonda конечно оди во заслужена “пензија” со специјална едиција “Revolucion”, која е претставена на Салонот за автомобили во Женева. Оваа верзија во многу работи го искористи знаењето стекнато при развојот и производството на тркачкиот модел Zoda R.

За погонот се грижи веќе добро познатиот V12 AMG Mercedes.

Цената на оваа верзија изнесува фантастични 2,3 милиони евра, а произведени се само пет примероци.

Foto: Autocar

Foto: Autocar

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk