Категорија

Free zone

Категорија

Кенија е република во Источна Африка која на југоисток излегува на Индискиот океан. Населението се состои од групата племиња на Банту црнци, нилотска група племиња и Сомалијци. Кенија многумина ја доживуваат како необична мешавина од невидена природа и фасцинантна култура. Кенија има тропска клима. Просечната дневна температура изнесува 28 степени,…