Категорија

Здраво тело

Категорија

Повеќето од нас слушнале за храна без глутен, но колку навистина знаеме за глутенот? Глутенот е леплива супстанца која се наоѓа во речиси сите житарки, и се верува дека тој е причина за многу здравствени проблеми, особено оние поврзани со дебелината и проблемите со метаболизмот. Многу нутриционисти ќе ви кажат…

Третманот треба да трае три недели. Ако имате нарушување на тироидната жлезда, пробајте го овој природен руски лек од две состојки кои лесно можете…

Научниците откриле дека ферментираната храна може да ја намали анксиозноста и невротичноста. Киселите краставици и останатиот зеленчук од туршијата се нешто што секој не…