Prison brake

Најголемата бела ајкула

10-те најважни откритија на “National Geographic” во 2011 година

6. Фатенa најголемaтa бела ајкула

Во мај, екипата на една експедиција ја улови, а потоа e вратена во морето најголемата бела ајкула што воопшто е забележана. Мажјак долг 5,5 метри е пронајден во близина на островот Гвадалупе во близина на брегот на Мексико.

Напиши коментар