Prison brake

Најлудото научно откритие во изминатата година

Годипните награди кои се сметаат за еден вид пародија на Нобеловата награда, оваа година имаа насвистина изуми кои ќе ве насмеат.

Како прво, претседателот на комисијата на овие награди изјави дека неговиот фаворит е јапонскиот уред кој служи за замолчување на досадните соговорници.

Ако некој зборува и зборува без престан, оваа направа директно го снима тој разговор и веднаш го репродуцира со мало задоцнување, така што на соговорникот му се чини дека сам себе си одекнува во глава.

Меѓу добитници на наградите се и математичарите кои откриле зошто косата врзана во коњско репче навистина изгледа така, физичарите кои пресметале зошто филџанот кафе брзо се истура кога одиме со него и многу други.

Напиши коментар