Prison brake

Најмоќните жени во светот за 2011 година

Дилма Русеф

Дилма Русеф (63 години) стана позната по изборот за претседател на Бразил, но исто така и поради начинот на кој дојде на ова место. Русеф помина две години во затвор бидејќи беше дел од Радикалната работничка партија. Кога во 2001 година беше назначена за Министер за енергетика полека почнаа да ги менува своите ставови кон капитализмот и прагматичниот приод. “Железната дама” од Јужна Америка е голем фан на театарот, особено на грчката драма и опера.

Напиши коментар