Motherhood

Неверојатна 3D снимка: Како се формира лицето на најсовршеното суштество !!!

Погледнете како единствените карактеристики на бебето се развиваат во матката…

Само три месеци после чинот на зачнување, започнува процесот на формирање на лицето на бебето… Оваа снимка открива како деловите од лицето се развиваат и вклопуваат заедно како сложувалка…

Трите главни делови на сложувалката, се сретнуваат на средината на горната усна, создавајќи жлеб, кој всушност е човечкиот filtrum (браздата која оди од носот до средината на горната усна )…

Снимката од 30 секунди е спој на тридимензионални скенови на лица во развој, кои се направени во првото тромесечје од бременоста…

Напиши коментар