Prison brake

Патување низ универзумот

Вообичаената дефиниција на она што една галаксија -”остров на универзумот ‘ или ‘огромна колекција на ѕвезди” не е погрешна. Но, поради огромни растојанија на одделни ѕвезди, дури и во повеќето густо спакувани региони на повеќето галаксии, подобра дефиниција е: “Огромното формирање на плазма облаци што содржат електрични струи и повремени, широко дистрибуирани затрупани мали точки на материјата наречена маглини, ѕвезди и планети.” Обликот кое се карактеризира со повеќето галаксии прв го опиша Ханес Алфвен во 1981. Патувајте низ универзумот и проверете ги овие неверојатни фотографии на ѕвезди и галаксии. Уживајте.

 

Напиши коментар