Prison brake

Видео: Како би изгледало да летате во вселената?!

Ова видео се обидува да даде одговор на ова прашање, симулирајќи лет низ вселената, благодарејќи на податоците кои ги собрани од Digital Sky Survey.

Видеото прикажува структура во вид на снегулка, кои претставуваат галаксии, големи кластери на галаксии и големи празнини во кои би можело да се наоѓа црна материја.

Напиши коментар