← НАЗАД НА БОЗА

Во затвор за пријателот

Во затвор за пријателот
888 Читања

Еден човек осуден за шверц во Швдска успеа да ги надмудри полицајците на тој начин што успеал да вовлече пријател за да ја отслужи неговата казна во затворот. Идентитетот на лажниот осуденик бил откриен кога требало да го пуштат на условно откако отслужил две третини од казната на пријателот.

Соучесникот дошол да ја отслужи казната со лажна идентификација – возачка дозвола на име на осуденикот а со своја слика.

Не е познато дали пријателот на шверцерот ќе биде казнет за давање лажен идентитет и лажење на одговорните во затворот.

Осуденикот, кој никогаш не си ја отслужил казната, бил фатен за серија прекршоци уште во 2008 година.

 

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk