Prison brake

Затворот со пет ѕвезди – Leoben, Австрија

Како тинејџери, често сме знаеле училиштата да ги изедначуваме со затвори…И тоа како синоним за места во кои сме измачени, неудобни и како места од кои научивме што е клаустрофобија…

Дека сме биле далеку од затвори…е сигурно. Следниве фотографии на комплексот Леобен во Австрија  кој го сочинува суд и затвор, ќе Ве демантираат…А можеби и ќе Ве наведат на една дилема…дека отслужувањето на затворската казна…може да биде и еден сладок грев…кој на краот се исплати…

Колку и да звучи пародично , на ова место можат да му завидуваат и најубавите хотели.  Можеби не во согласност со моралот, но во согласност со луксузот…ќе имате престој „ за мерак “.

 

 

Напиши коментар