Prison brake

Балкански V.S. западни манири

Како се зборува во светот, а како на Балканот:

Во светот: Драг колега долго време не сме се виделе.

Кај нас: Па кај си да му е.ам  мајката!

 

Во светот: Дечкото е многу образован.

Кај нас: П.дер види го!

 

Во светот: Извини, но те чекам веќе подолго време.

Кај нас: Кај си бе да те е.ам!

 

Во светот: Мора да се шегуваш.

Кај нас: сереш!

 

Во светот: Мислам дека неговото мислење не треба да го земеме во предид.

Кај нас: Абе, кој го е.е!

 

Во светот: Извинете!

Кај нас: Је.и га!

 

Во светот: Зошто одбивате соработка?

Кај нас: Кој к.р ти е?!

 

Во светот: Благодарам!

Кај нас: Не постои таков израз кај нас.

Напиши коментар