Prison brake

Девојчето со коса преку лицето, повеќе не го нарекуваат чудовиште

Bavana Thami, девет годишно девојче, родена е со ретко пореметување со кое косата и рсте преку нејзиното лице, поради што многумина ја нарекувале чудовиште.

Меѓутоа, малата Bavana, по две успешни операции конечно почнала да живее нов живот.

Таткото на девојчето, Kalu Man Thami не му дозволувал на девојчето да се гледа во огледало бидејќи се плашел за нејзината самодоверба. Сепак животот на Bavana тргнал на подобро откако минатата година за прв пат била оперирана во болницата во Katmandu. Откако и го извадиле завојот девојчето се гледало во огледало 15 минути без престан.

Bavana неодамна била на втора операциа каде во потполност и е одстранета косата од лицето, па ова девојче сега изгледа нормално и се прилагодува на новиот живот.

 

Напиши коментар