Prison brake

Луд и храбар : Плива со џиновска анаконда

Даниел Де Гранавил, биолог и фотограф кој бил во посета на најголемото мочуриште во светот кое се наоѓа во Бразил, вели дека анакондите се многу срамежливи кога се во близина на луѓето и дека веројатно тие имаат повеќе причини да се плашат од нас отколку ние од нив.

Заедно со експертите за подводна фотографија тој тргнал да го забележи животот под површината на водата во некои од најнедостапните делови на Бразил, но не очекувал дека ќе се најде толку близу до овие големи анаконди.

Тимот успеал да плива со една анаконда дури еден час и во ниту еден момент таа не се однесувала агресивно кон нив.

Напиши коментар