← НАЗАД НА БОЗА

Момчето на кое му “израсна” нос на челото!

Момчето на кое му “израсна” нос на челото!
549 Читања

Дваесетидвегодишниот Кинез Ксаолиан го чека својот нов нос бидејќи неговиот е повреден во сообраќајна несреќа. Ова можеби не би било посебно интересно доколку новиот нос не му пораснеше на челото.

Имено, момчето го скршило носот во сообраќајна несреќа 2012. година, а потоа добил инфекција поради која хирурзите не можеле да му го спасат носот. Тогаш се одлучиле на неверојатен зафат па му “одгаиле” нов нос на челото за потоа да можат да извршат трансплатација наместо стариот, оштетен нос.

Докторите на челото му ставиле експандер од ткиво кој го направиле во облик на нос, а го зачврстиле со р’скавица од ребрата. Хирурзите велат дека носот одлично се развил и дека наскоро ќе извршат трансплатација.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk