Like

Спретен и паметен: Ја сложува Рубиковата коцка додека жонглира

Рави Фернандо е студент по математика, а сложувашето на Рубиковта коцка е негово хоби.

Младиот математичар победувал на многубројни национални и светски такмичења. Веќе во основното училиште бил познат по неговиот талент, а коцката можел да ја сложи само со една рака.

Во оваа прилика, жонглирајќи, за една минута успеал да го заврши сложувањето на Рубиковата коцка.

Погледнете!

Напиши коментар