Prison brake

Сто илјади делфини продефилираа во близината на Сан Диего

Необичен и пред се завидувачки призор се случи во водите на Тихиот океан, кога јато од сто илјади делфини продефилира покрај бродот “Hornblower Cruises”.

Зоологот Сара Вилкин предпоставува дека до оваа појава дошло поради големите количини на храна во споменатата област која изобилува со сардини, лигњи…

Капетанот на бродот кој со децении плови по овие води не го криече своето воодушевување, како ни гостите на бродот кој почнаа да вриштат од возбуда.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WZbA421hIhs#!

Напиши коментар