Prison brake

Болно: Погледнете ја компилацијата на најглупавите грешки при вежбање Паркур (Видео)

На интернет се појави компилација од најголеми грешки при вежбање на Паркур, дисциплина која освен сила и вештина бара и исклучителна концентрација.

Луѓето во видеото, очигледно немале ништо од тоа, па многу од нив завршиле со болки во глават, грбот и тестисите.

Видеото покажува млади момчиња кои пукаат од самодоверба, која дефинитивно не е оправдана имајќи во предвид каков е крајниот исход. Бидејќи ова е спорт за луѓето со посебен начин на размислување, според нивното мислење, или за лудаци, според мислењето на оние кои ги гледаат, дури и овие грешки не ги обесхрабриле “акробатите”.

http://www.youtube.com/watch?v=TuXju71wMts

Напиши коментар