Prison brake

Невообичаени смртни случаеви!

 

  • Во САД, 6000 лица годишно умираат пишувајки СМС порака

Пишувањето пораки влегува во топ 5 најнеобичните причините за смрт во САД. Резултатите од истражувањето на Virginia Tech прикажуваат пораст од 23% проценти годишно.

  • Задушување за време на секс – преку 5000 лица годишно во САД

Звучи чудно, но многу луѓе тврдат дека за време на секс применуваат разновидни насилни игри, меѓу кои и задушување сo перница. На многу луѓе им носи задоволство, но на многу им носеше.

Проблемот е што понекогаш играњето оди предалеку, па задушувањето се случува моментално.

  • Висечките ледени шилци убиваат преку 1000 луѓе годишно, во Русија

Ледените шилци кои најчесто висат на крововите од нашите домови, се покажуваат многу опасни по луѓето. Преку 1000 луѓе годишно гинат на овај необичен начин.

  • Во САД, 4500 лица годишно умираат паѓајки од креветот

1.8 милиони луѓе годишно завршуваат во болница по пад од своето легло додека спијат. Од нив, преку 4500 лица завршуваат фатално.

Најголем процент од тие лица се малите деца кои спијат на двоспратни кревети.

  • Кучињата убиваат преку 3500 луѓе годишно, повторно во САД

И покрај строгите закони за изнесување на домашните миленици во јавност, годишно се регистрираат преку 4.7 милиони повредени лица од кучињата. И во овој случај за жал, најчесто страдаат малите деца кои се искасани во пределот на главата.

Напиши коментар