Bridal

Што не треба да заборавите за свадбата!

Има некои работи кои се универзални и кои сите невести ги прават денот пред свадба и за време на свадбената церемонија. Доколку сте многу возбудени и за да не заборавите нешто, може да се потсетите тука. Денот пред прославата:

• Подгответе си ги облеката и обувките. Ако има потреба од пресоблекување за време на свадбената веселба, понесете резервна облека, земете со себе конец, игла и некоја ситница за прва помош,

• Подговтете ги документите за матичната служба и црквата, и секако, ако има можност легнете си порано.

• Подгответе пари за китењето, дарувањето од најблиските, кршење на вратата, музичарите…

На денот на венчавката:

• Добро појадувајте,

• Посетете го салонот за убавина – фризер и шминкерот,

• Направете ја фото сесијата со фотографот,

• Уживајте на своето венчавање и свадбена веселба, бидејќи вложивте голем напор во организација на свеченоста. Во случај да има некои отстапувања од предвидениот план, не се грижете. Со вас се сите ваши драги роднини и пријатели кои Ве сакаат и тогаш ништо не може да го расипе вашиот најубав ден во животот.

Напиши коментар