Bridal

Дали би носеле црвена венчаница?

Доколку сакате традиционала венчавка сигурно дека ќе одберете венчаница во бела боја. Трендот оваа година ги поместува границите на класичниот невестински изглед.

Сон на секоја девојка е да заблеска со својата убавина на тој посебен ден за што од голема важност е изборот на венчаница. Доколку спаѓате во оние похрабрите, овогодинешниот моден тренд е само за вас. Оваа сезона, креаторката Вера Ванг, за својата најнова колекција на венчаници ги поместува границите и неконвенционалното го става во прв план. Во Кина, црвената боја се смета за боја на среќата, затоа класичната кинеска венчаница е црвена. Овој вид на екстравагантна комбинација не е ништо ново. Сепак, на запад белата боја или бојата на слонова коска се класичен избор кој ги симболизира новиот почеток и моќта. Ако сте следбеник на екстравагантниот изглед, погледнете ја колекцијата на познатата креаторка и проценете дали би можеле да се замислите во црвена венчаница пред да го кажете судбоносното „да“.

Напиши коментар