Bridal

Од венчаници и музика, до торта и украси: Како да обезбедите сè за свадбата на најлесен и најбрз начин!

Секоја одлука во животот бара инвестиција на енергија. Една од најважните е изборот на брачен партнер. Но, потоа, всушност започнува лудилото. А првата иницијатива за идното партнерство е организирање на свадбата.

Список за планирање на свадба:

ПРИМАРНИ ЦЕЛИ

 • во овој период се бара посакуваниот датум
 • предвидување на буџетот
 • дефинирање на обемот на свадбата (потесен и поширок список на гости, број на очекувани гости)

ПРОСТОР

 • пребарување / селекција / резервација на термин

ОСТАНАТИ РАБОТИ

 • свадбен бенд / диџеј венчални прстени венчаница (купување / изнајмување)
 • кетеринг (храна, торта …)
 • фотографии / видео дополнителни потреби (на пр. шатор, лимузина, украси, мебел …)
 • цвеќиња / украсување
 • матичар (доколку свадбениот чин се одржува на самата церемонија)
 • фризура / шминка
 • облека
 • ергенска / моминска вечер

ЗАВРШНИ ПОДГОТОВКИ

 • покани / испраќање
 • планот на самата прослава
 • планирање на слободни денови од работа
 • документација

Секоја организација на настани е всушност проект за себе, работа која бара инвестирање на време, енергија, финансии, многу пребарување, преговори, донесување одлуки на секој чекор.

Само кога ќе се нафатиме, ќе започнеме да сфаќаме колку работи има што ќе треба да ги решиме.

Треба да одлучиме колку гости ќе има, кога ќе се одржи, во кој стил сакаме да биде настанот, во која сала / ресторан за свадби, со каква музика, храна, каде ќе купиме идеална венчаница, костум, каков декор ќе го краси нашиот посебен ден и многу повеќе, се разбира и сето она што ќе излезе неочекувано кога ќе се вклучите во оваа авантура.

Дефинитивно треба да започнете од нешто, така што кога грубо ќе се согласите за датумот и бројот на гостите, веројатно најпрво ќе барате простор каде сè ќе се одвива.

Ова е местото каде започнуваат првите проблеми.

Треба да ги испитате понудите, да одвоите време за истражување, да се консултирате, да се согласите со партнерот, да испланирате буџет, треба да најдете рамнотежа помеѓу толку многу различни желби што треба да бидат задоволени.

Може да се случи кога конечно ќе одлучите што би било најдобро за вас, местото што ви се допаѓа да нема услови што ви одговараат.

Вие сте постојано на телефон, веќе немате минута слободно време, се мачите меѓу работата и оваа додатна работа што не знаевте дека ќе биде толку комплицирана.

Мислевте дека е „само“ свадба и дека ќе помине исто толку непречено и природно, како што се чинеше на другите да успеаткога ги гледавте другите брачни парови додека го танцуваа нивниот прв танц на венчавките.

Кога ќе донесете одлука за резервација на термин во ресторан или простор наменет за свадби, можете да започнете да се занимавате со сите други работи. Иако во некои области во пакетот се нуди и кетеринг, фотографија, музика и други работи, можете сами да изберете.

Благодарни сме што со Интернет можеме да ги најдеме сите потребни информации на едно место, така што процесот е многу полесен. Секоја свадба е специфична за себе, затоа сите ние имаме свој единствен список со обврски и приоритети.

Некој ќе одлучи да ја остави целата организација на некој кој е експерт во тоа, а некој ќе посака да најде решение за секоја ставка самостојно. Во случаи кога младенците самостојно сакаат да се справат со изборите, за тоа имапостојат корисни портали.

Без оглед на кој начин да го направите овој проект, едно е сигурно.

Ако започнете со планирање на време, имате подобри шанси да ја имате свадбата од соништата.

Напиши коментар