← НАЗАД НА БОЗА
Победете го лошиот здив

Победете го лошиот здив

Лошиот здив е многу непријатна појава. Повеќе од 90 милиони луѓе патат од хронично лош здив. Ако Вие или некој ваш пријател го имате овој проблем пробајте...

Здраво тело | Нема коментари

Што кажуваат ладните раце за вашето здравје…

Што кажуваат ладните раце за вашето здравје…

Изразот „ ладни раце, топло срце“ е симпатичен, но тоа не е она на што ладните раце навистина  ни кажуваат. Кога температурата опаѓа, нормално е да...

Здраво тело | Нема коментари

Зошто треба често да јадеме пченка?

Зошто треба често да јадеме пченка?

Пченката е супернамирница која кога би знаеле што сè содржи и во што сè може да ви помогне сигурно би ја консумирале секојдневно. Пченката е богата со...

Здраво тело | Нема коментари

Со витамини против заборавање

Со витамини против заборавање

Најновите истражувања ја потврдија шпекулацијата дека со помош на додавање , односно зголемување на внесот на витамините Б, Ц , Д, Е и Омега 3 масните...

Здраво тело | Нема коментари

Факти за човековото тело

Факти за човековото тело

На храната и се потребни 7 секунди за да пристигне од устата до желудникот.   Човековата коса може да издржи тежина од 3кг.   Просечниот...

Здраво тело | Нема коментари

Брусница – ризница на човековото здравје

Брусница – ризница на човековото здравје

Брусницата спаѓа во редот на најздрава храна. Може да ја јадете како овошје, но од неа може да направите и најразлични јадења. Поради големата количина...

Здраво тело | Нема коментари

Влијанието на енергетските пијалаци врз телото

Влијанието на енергетските пијалаци врз телото

Голем број на енергетски пијалаци во себе содржат големи количества кофеин кој што предизвикува привремено зголемување на енергијата. Енергетските...

Здраво тело | Нема коментари

Храната како лек

Храната како лек

Храната може да се користи како лек, прочитајте кои прехрамбени производи доколку се употребуваат непреработени имаат лековити својства. Морков...

Здраво тело | Нема коментари

ПОТВРДЕНО – Смеењето го продолжува животот за седум години

ПОТВРДЕНО – Смеењето го продолжува животот за седум години

Луѓето кои се смеат живеат во просек 72.9 години, за разлика од оние кои не ја симнуваат насмевката од лицата живеат седум години над  просекот 72.9...

Здраво тело | Нема коментари

Скриени причини за хроничен замор

Скриени причини за хроничен замор

Доволно спиете, меѓутоа секогаш сте уморни? Пред да го обвините начинот на живот за вашиот постојан замор, дознајте повеќе што се може да биде причинител...

Здраво тело | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk