Категорија

Здраво тело

Категорија

Шокантно откритие по кое ќе размислите внимателно пред да изедете порција помфрит! Добро е познато дека пржената храна го уништува здравјето, но ова откритие за помфритот ги шокираше лекарите. Група американски научници го проучувале односот помеѓу редовната консумација на компири и здравјето. Се испостави дека луѓето кои јадат помфрит двапати…

Прескокнете ги … Прераната смрт од кардиоваскуларни болести е најтешкиот исход од честото консумирање на различни газирани пијалоци, како што се кока колата, спортските…

Подобро е да вклучите и млечни производи секој ден покрај овошјето и зеленчукот! Малите промени во исхраната можат да бидат токму оној „волшебен лек“…

Телото секогаш ни испраќа предупредувања дека во црниот дроб се наоѓаат многу токсини и дека му е потребна детоксикација. Модерниот начин на живот е…