Категорија

Здраво тело

Категорија

Чајот од глуварче се прави со преливање на коренот, листот или цветот во врела вода и со додавање лажичка мед по ладењето. Овој чај се разликува по вкус и хранлива вредност во зависност од делот на користеното растение. На пример, коренот од глуварче го лекува црниот дроб, ги чисти бубрезите,…