← НАЗАД НА БОЗА
Искиа

Искиа

Искиа е италијански остров кој се наоѓа во Тиренското Море, на северниот дел од Неаполскиот Залив. Со своите 60.335 жители Искиа е трет остров по број на...

Патувај | Нема коментари

Пештерите Соф Омар

Пештерите Соф Омар

Со должина од 15,1 километри, оваа пештера е најдолгата во Африка, а втора по должина во светот. Се наоѓа во Етиопија, а официјално откриен е во 1897 година....

Патувај | Нема коментари

Палатата Топкапи

Палатата Топкапи

Палатата Топкапи била официјалната резиденција на турските Султани речиси 400 години. Денес е една од главните туристички атракции во Истанбул, а порано...

Патувај | Нема коментари

Подземниот град

Подземниот град

Деринкију е името на подземниот град кој се наоѓа на територијата на денешна Турција. Се верува дека овој град бил населен од Фригијците отприлика...

Патувај | Нема коментари

Сокотра – најчудното место на Земјата

Сокотра – најчудното место на Земјата

Сокотра е мал архипелаг кој се наоѓа на 380 километри јужно од Арапскиот Полуостров и 240 километри источно од Рогот на Африка, во Индискиот...

Патувај | Нема коментари

Ангелски водопад (Salto Del Ángel)

Ангелски водопад (Salto Del Ángel)

Ангелските водопад се најголемиот водопад во светот. Неговата висина изнесува 979 метри, а слободниот пад на водата изнесува 807 метри. Водопадот се наоѓа...

Патувај | Еден коментар

Wat Rong Khun – прекрасниот бел храм! Идила или хорор?

Wat Rong Khun – прекрасниот бел храм! Идила или хорор?

Овој храм е поразличен од било кој друг во Тајланд, а и во светот воопшто. Дизајнот е идиличен за момент, а хорор доколку го разгледате детално. Направен е...

Патувај | Нема коментари

Најатрактивни градови за возбудлив ноќен живот 2 дел

Најатрактивни градови за возбудлив ноќен живот 2 дел

Солун, Грција Вториот по големина грчки град во изминатите години се профилираше како моден и стилски центар. Вродената желба на Грците за активен и...

Патувај | Нема коментари

Најатрактивни градови за возбудлив ноќен живот 1 дел

Најатрактивни градови за возбудлив ноќен живот 1 дел

Lonely Planet  е најголемиот туристички водич и дигитален медиум во светот. Меѓу другите препораки кои ги дава и со тоа ја креира целокупната глобална...

Патувај | Нема коментари

Тувалу

Тувалу

Еден од најмалите и најоддалечените земји во светот. Oвој недопрен агол на Пацификот нуди мирен одмор. Не - комерцијализираната животната средина, е...

Патувај | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk