← НАЗАД НА БОЗА
Кралство на солта како рај на земјата

Кралство на солта како рај на земјата

Салар де Ујуни, најголемото пресушено солено езеро во светот е вистински рај на земјата. Тука небото и земјата се спојуваат, создавајќи волшебни пејзажи...

Патувај | Нема коментари

Водопадите Игуазу

Водопадите Игуазу

Лоцирани како мост помеѓу  Парана во Бразил и провинцијата Мисионес во Аргентина, ќе ве привлечат водопадите Игуазу, како делник на горниот и долниот...

Патувај | Нема коментари

Планината Рораима

Планината Рораима

Највисоката планина на масивот Пакараима. Тромеѓе меѓу Бразил, Аргентина и Гујана. Дел е од Националниот Парк Канаима во Аргентина, кој Ви ги нуди...

Патувај | Нема коментари

Планината Фуџи

Планината Фуџи

Разгледајте ја и планината Фуџи. Импозантната висока убавица, највисока Јапонија, која се приближува кон небото 3776 метри. Настаната е во 18 век со...

Патувај | Нема коментари

Водопадите Вернал

Водопадите Вернал

Едни од најубавите водопади во светот, се и водопадите Вернал, кои се наоѓаат во Националниот Парк Yosemite, во Калифорнија. Нивната височина изнесува 97м. ...

Патувај | Нема коментари

Рајското Езеро

Рајското Езеро

На границата помеѓу Кина и Северна Кореја,  на врвот на планината Баекду, Ви го претставуваме Рајското Езеро. Езерото се наоѓа во кратер, кој настанал со...

Патувај | Нема коментари

Влезете во светот на Хари Потер!

Влезете во светот на Хари Потер!

Ова е една приказна за светот на Хари Потер која ќе ја раскажеме преку фотографии. Колку и да се трудам да го доловам тоа со зборови, сепак фотографијата...

Патувај | Нема коментари

The Painted Hills – неверојатна убавина

The Painted Hills – неверојатна убавина

Шарените ридови се интересна геолошка појава во Орегон, САД. Разнобојните слоеви на овие ридови кореспондираат со различните геолошки ери низ кои...

Патувај | Нема коментари

Angkor Wat- градот кој крие многу тајни

Angkor Wat- градот кој крие многу тајни

Овој град, изграден некаде околу 800 – та година, некогаш бил главен град на Империјата на Кмерите, се наоѓа во денешна Камбоџа и е еден од најважните...

Патувај | Нема коментари

Националниот парк Јута

Националниот парк Јута

Јута е позната по неверојатните кањони и камени формации. Националниот Парк во Јута е еден од најимпресивните. Неговите природни лакови, настанати од...

Патувај | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk