← НАЗАД НА БОЗА
Не му ја мислите и ќе бидете поздрави!!!

Не му ја мислите и ќе бидете поздрави!!!

Луѓето кои повеќе размислуваат во донесувањето на одлуки, имаат повеќе клетки во предниот дел од мозокот, односно во фронталните лобуси, но тие се...

Здраво тело | Нема коментари

Играјте тетрис

Играјте тетрис

Според наодите на истражувачите од “Mind research Networks”, играњето на Тетрис ја зголемува ефикасноста на мозокот и здебелува дел од мозочната кора што...

Здраво тело | Нема коментари

Причини за дебелеење

Причини за дебелеење

Речиси секоја жена барем еднаш се борила со вишокот на килограми, но таа борба да биде успешна потребно е да се најде причината... Се здебеливте... можни...

Здраво тело | Нема коментари

Еве уште една тема за тоа како здрави луѓе да се прогласат за болни, со фармацевтската индустрија, како главен играч…

Еве уште една тема за тоа како здрави луѓе да се прогласат за болни, со фармацевтската индустрија, како главен играч…

Проф. Д-р. мед. Walter Hartenbach автор е на доста интригантна книга: “Die Cholesterin- Lüge, Das Märchen vom bösen Cholesterin”. Оваа приказна е посветена, според тврдењата на д-р....

Здраво тело | Нема коментари

Што има за вечера?

Што има за вечера?

Дали ви се случува да тркнете по хамбургер во 11 навечер? Јадењето во овој период би му дошло нешто како "ужина" помеѓу вечерата и појадокот и секако - не е...

Здраво тело | Нема коментари

Мозокот си бара ментална гимнастика

Мозокот си бара ментална гимнастика

Исто како кај повеќето органи, а особено кај мозокот, почестото користење допринесува за подобра работа. Затоа, најлошата работа која мозокот може да си...

Здраво тело | Нема коментари

Се плашите од ќелавост?

Се плашите од ќелавост?

Опаѓањето на косата до 70 влакна дневно е нормално за мажите, но може да биде и прв знак за губење на косата. Доколку сте маж на возраст помеѓу 20 и 45 години...

Здраво тело | Нема коментари

Со алкохол против заборавање

Со алкохол против заборавање

Пиете за да заборавите? Не го правете тоа, бидејќи научниците открија дека алкохолот всушност ќе ви помогне подобро да запаметите. Новата студија на...

Здраво тело | Нема коментари

Недостиг од спиење во младоста го уништува мозокот

Недостиг од спиење во младоста го уништува мозокот

Според некои истражувања, недостигот од спиење во адолесцентниот период, може да остави трајни последици на синапсите помеѓу нервните клетки во...

Здраво тело | Нема коментари

Организмот си бара…

Организмот си бара…

Понекогаш чувствувате желба за одреден вид намирница и ви се чини дека тој момент не можете без неа. Нутриционистите велат дека тоа не е само желба, туку...

Здраво тело | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk