Категорија

Керозин

Категорија

Мото-спортот имал доста црни денови во својата историја, но малку од нив може да се споредат со трката во Ле Ман во 1955 година, кога Ленс Меклин во Austin Healey 100 S прототип настапи на легендарната трка на издржливост. Возилото со четирицилиданрски мотор и 140 КС не можело да се…

Северна Американската Nissan компанија (NNA) и Microsoft го споија автомобилскиот дизајн и гејмерската технологија  и создадоа прв целосно интегриран гејмерски систем во рамките на…

Веднаш по лансирањето, КТМ X-Bow, радикалниот, лесен концептуален автомобил со среднишен мотор и со својата конструкција од прекрасни јаглеродни влакна привлече голем интерес кај…

Новиот Ford Taurus SHO е најспортскиот Taurus кој дефинитивно ќе ја носи значката за посакуваните перформанси. Со уникатниот спој со наградуваниот, економичен со горивото…

Овој концепт претставува пакет од технолошки иновации. Преку напредните проучувања во дизајнот на моноволуменските возила на Nissan во Северна Америка, произлезе Nissan FORUM концептот,…

“B9” потписот на Subaru значи хоризонтално поставен боксер мотор (B) и бројот 9 доаѓа од делот на категоризацијата на производната линија на Subaru. Tribeca…